Blanqueig dental, tipus de tractaments

Altres vegades ja us hem parlat dels tractaments d’estètica dental, i en concret del blanqueig dental. Avui volem aprofundir en els tipus de blanqueig dental que existeixen i explicar en què consisteixen.

Abans de començar, hem de recordar que el blanqueig dental és un tractament odontològic no invasiu que té una finalitat estètica dental, i que es basa en modificar el color de les dents, aclarint-los i deixant-los més blancs. Un tractament de blanqueig dental ha d’estar sempre supervisat per un odontòleg professional. Des de la Clínica Dra. Nogueras et recomanem que mai realitzis tractaments de blanqueig dental casolans o sense supervisió professional, ja que podrien perjudicar el teu esmalt i les teves genives.

blanquejament dental

Tipus de blanqueig dental

Bàsicament existeixen quatre tipus de blanqueig dental. Per tal de saber quin és el que més s’adapta al teu cas i a les teves necessitats, a la Clínica Dra. Nogueras un odontòleg especialitzat en estètica dental et farà una visita i estudi previs per decidir conjuntament quina és la millor opció.

  • Blanqueig dental per foto activació: Aquesta és una tècnica ràpida i eficaç amb la qual s’aconsegueixen grans resultats. En una sola sessió d’una hora es poden obtenir resultats visibles. Es tracta d’aplicar un gel blanquejant a base de peròxid d’hidrogen. Es protegeixen les genives i s’aplica una llum LED que ajuda al fet que aquest actiu penetri en les dents, eliminant taques i coloracions.
  • Blanqueig amb fèrula: A la clínica, es realitzen unes fèrules a mida. Durant 15 o 30 dies, i sempre sota la supervisió de l’odontòleg el pacient portarà les fèrules posades amb un gel blanquejant que actuarà sobre les dents.
  • Blanqueig dental intern: Aquest procés està indicat per dents que s’han enfosquit després d’una endodòncia, una malaltia, l’ús de determinats medicaments o un cop. Serveix per equiparar el to d’una peça concreta amb la resta de la dentadura. Per fer-ho s’introdueix una substància blanquejant dins la corona de la dent. Es deixa actuar durant una setmana i, passat aquest temps, l’odontòleg valorarà si és necessari aplicar una altra sessió del tractament.
  • Blanqueig dental combinat: Aquest és el que combina tant el tractament de blanqueig realitzat a la clínica amb una làmpada en una sola sessió com el blanqueig amb fèrula des de casa. La primera fase es realitza des de casa, on el pacient s’haurà d’aplicar la fèrula feta a mida amb el gel durant un període d’entre 15 i 30 dies. A la segona fase es realitza el blanqueig dental a la clínica amb la tecnologia fotoactiva de llum LED freda que reforça l’efecte del tractament previ. En una sola cita es realitzen entre tres i quatre sessions de treball de deu minuts cada una.

Ara que ja coneixes els diferents tractaments de blanqueig dental que existeixen, et recomanem que et posis en les mans d’un odontòleg especialitzat en l’estètica dental perquè estudiï el teu cas. Només així podràs garantir bons resultats i sobretot, estaràs protegint la teva salut dental contra efectes adversos d’altres tipus de tractaments no professionals.

A la Clínica Dra. Nogueras fa més de 10 anys que estem especialitzats en tractaments d’estètica dental, amb un equip d’odontòlegs amb una àmplia formació i experiència en aquest aspecte i sempre a l’avantguarda amb les tècniques més innovadores, efectives i segures per tu. Demana cita amb nosaltres i concerta una visita per començar el teu tractament de blanqueig dental!