Com superar la teva por al dentista

Sents por, angoixa o ansietat quan has de fer una visita al dentista? Primer de tot, dir-te que aquesta por és completament normal i no t’ha de fer vergonya. Moltes persones arreu del món comparteixen aquesta mateixa fòbia. Pot haver estat causada per experiències negatives prèvies, per històries de familiars i amics o simplement per una por natural a poder experimentar dolor. Tot i així, no pots deixar que aquesta por t’impedeixi garantir la teva salut bucodental, ja que això podria tenir conseqüències greus per tu. Per això, des de la Clínica Dra. Nogueras et volem donar alguns consells que t’ajudaran a pal·liar aquesta angoixa. 

 • Sigues conscient de la teva por i intenta recordar que la va crear, això et pot ajudar a relativitzar el problema. Pot ser que hagi estat una experiència pròpia, però potser no és així. Aleshores, no creus que hauries de donar una oportunitat als dentistes?
 • Demana recomanacions a familiars i amics o busca ressenyes positives per internet. D’aquesta manera estaràs més tranquil a l’hora de posar-te a les mans d’un dentista o odontòleg. 
 • Explica la teva situació al dentista o odontòleg. A la Clínica Dra. Nogueras comptem amb un equip de professionals acostumats a rebre aquest tipus de pacient. Per això t’ajudarem a tranquil·litzar-te amb un tracte pròxim, familiar i càlid. A més t’explicarem bé en què consisteix cada un dels tractaments, el què farem a continuació i les sensacions que pots sentir, per tal res t’agafi per sorpresa. 
 • Si és la teva primera visita amb un odontòleg determinat, concerta primer una visita de reconeixement, on tan sols se’t realitzarà una exploració, sense cap molèstia ni dolor per tu. Després pots concertar una neteja, i a poc a poc anar establint una relació de confiança amb el teu dentista. 
 • Si es tracta d’un tractament de llarga durada, manté una relació fluida amb el teu dentista o ortodoncista. A la Clínica Dra. Nogueras estem sempre disponibles per tu, ens pots trucar per consultar-nos dubtes o inquietuds.
 • Pensa que els tractaments han evolucionat i cada vegada són més subtils i amb menys dolor
 • A més, actualment existeixen anestèsies que t’ajudaran a sotmetre’t a una intervenció de manera completament relaxada. A la Clínica Dra. Nogueras apliquem la tècnica de la sedació conscient. Aquesta tècnica consisteix en una combinació d’un fàrmac que ajuda a relaxar-se (un sedant) i un altre que bloqueja el dolor del pacient (un anestèsic). El pacient segueix estant despert durant la visita, però no té sensibilitat en la zona tractada. Així es proporciona un ambient relaxat per tal que l’odontòleg/a pugui realitzar la intervenció de la manera més segura, ràpida i indolora pel pacient.
 • Les revisions periòdiques t’ajudaran a prevenir tractaments importants o intervencions quirúrgiques. Per això si et fan por aquest tipus de tractaments és important que mantinguis una bona salut bucodental a través de la prevenció.
 • Utilitza tècniques de respiració per tal de calmar-te. Pots respirar rítmicament contant 4 segons en inhalar i 4 segons més en exhalar. Pots pensar en la paraula “deixar” mentre inhales i “anar” mentre exhales.
 • Pots demanar a un familiar o amic que t’acompanyi a la visita. El fet d’estar amb una persona coneguda mentre esperes a ser visitat i saber que serà allà quan surtis t’ajudarà a relaxar-te.
 • Busca una clínica que tingui un ambient tranquil. A la Clínica Dra. Nogueras hem dissenyat els nostres box i tots els espais pensant precisament en què siguin espais serens, relaxats, però també molt lluminosos i agradables. Tots tenen vidres i llum del sol que entra directament. Res d’espais petits, tancats i claustrofòbics!
 • Com més freqüents siguin les teves visites positives amb el dentista, més ràpidament podràs superar les teves pors. A més a més, després de cada visita pots recompensar-te amb alguna cosa que t’agradi fer: un menjar, un lloc, una activitat divertida, alguna cosa que et vulguis comprar…

I recorda, si encara no has pogut superar la teva por al dentista, no pateixis! A la Clínica Dra. Nogueras t’ajudarem en tots i cada un dels passos, adaptant-nos al teu ritme i les teves necessitats i donant-te sempre una atenció personalitzada. Concerta la teva primera visita a la Clínica Dra. Nogueras i confia en nosaltres.