Fer-se una higiene anual afecta les dents?

neteja dental

És una pregunta molt freqüent que ens fan a la clínica i us volem donar la resposta correcte.

Quan la placa bacteriana s´acumula i es calcifica formant-se càlcul, aquest càlcul inflama els teixits de suport de la dent i pot arribar a perdre´s la geniva i l´os que són el suport de les dents. Evidentment és molt més saludable realitzar-se una higiene dental professional per eliminar aquesta placa nociva per la salut dels nostre periodont ( teixit que envolta la dent), que deixar que
s´acumuli i provoqui primer gingivitis , després periodontitis i finalment la pèrdua de les peces dentals.

Molta gent comenta que després d´una higiene dental nota sensibilitat i pot ser possible, perquè el càlcul arriba a formar una autèntica capa sobre la dent, però es una capa de restes alimentaries i bactèries, calcificades; que al retirar-la amb
l’ultrasons, la dent queda amb la seva estructura natural ni més ni menys; no es lesiona ni es desgasta. Al contrari que si el càlcul persisteix molt de temps a la boca, produeix retracció de l´os i la geniva, quedant exposada part de l´arrel de la dent i és per això que existeix sensibilitat.

Una vegada plantejada l´avantatja d´una higiene dental professional,
s´ha de destacar que els sistemes i instruments que s´utilitzen  en una higiene dental professional són especials per no fer malbé les dents.
S´utilitza un ultrasons que el que fa és trencar la unió entre la placa calcificada i la dent. Tant el dentista o la higienista dental estan qualificats per diagnosticar el grau de necessitat del tractament.