La importància de la bona salut dental!

Clinica dental familiar

Moltes vegades les persones están obsessionades i centrades en tenir una bona salut en molts àmbits clàssics com són l’alimentació, fer esport, etc. I s’obliden que hi ha una salut dental primordial per poder tenir una vida tranquil·la.

La boca no és cap broma, i petits detalls que semblen no tenir importància poden acabar convertint-se en problemes seriosos a nivell bucodental.

Tenir una boca sana significa que no hi ha cap dolor dental, llagues bucals, càries i tota absència de malalties periodontals clàssiques en genives o altres malalties i transtorns que afecten tot el que és la cavitat bucal.

Sota aquestes premises, queda clar que els pacients han de tenir unes visites periòdiques al dentista que sigui un cop cada sis mesos en els nens i com a mínim un cop cada any en els adults.

Els controls periòdics serveixen per poder detectar qualsevol tipus de càries incipient gràcies a unes senzilles radiogràfies. Aquest hàbit és interessant i la gent ho agraeix, ja que la prevenció és la millor manera d’evitar sorpreses a mig termini. A més, des de les clíniques es pot fer una bona tasca per ensanyar als pacients a respallar-se bé a casa (manual o elèctric), passar-se el fil dental o fer servir raspalls interproximals en casos de pacients amb problemes periodontals.

La visita al dentista, per tant, no és només un acte de cura, sinó també de prevenció i d’aprenentatge a cuidar de la salut bucal.Gaudir i mantenir l’estat gingival en perfectes condicions.
Quan un pacient oblida la seva boca està oblidant una part molt important de la seva salut, i pot tenir problemes de dolor dental que són molt aguts, amb inflamacions de genives, sagnat i halitosi de la boca. Fins i tot arribant a pèrdua de peces dentàries, per això cal inculcar des de les clíniques dentals als petits i als grans els controls periòdics.
El dentista fa molt de temps que ha deixat de ser una espècie d’enemig, i els nens han de tenir hàbits d’anar-hi per veure que s’hi poden sentir còmodes i no un malson per ells.

Entre el cuidat de la boca hi ha un espai molt important en l’ortodòncia, una branca de la medicina estomatològica que permet estudiar l’oclusió, desenvolupament i correció de la mala posició òssea i dental. Serveix, bàsicament, per posar els dents dins del seu espai funcional en el maxil·lar i en la mandíbula. Molts pacients acudeixen per un tema estètic, però la finalitat d’aquests tractaments són principalment funcionals, ja que és la manera de mantenir amb el temps l’estètica que demanen els clients i ajudar-los a un bon encaix de la boca. Els brackets tenen una nova generació de baixa fricció i arcs d’alta tecnologia que permeten atendre pacients de qualsevol edat, amb una reducció del tractaments i sense fer extraccions. Són molts els casos on treballen a la vegada en ortodóncies per la nena, la mare i l’àvia d’una mateixa família. Tres generacions.

A més també hi ha dos tipus d’ortodòncia invisible: la fixa o la que es pot moure. Aquest tipus serveix per fixar-se per la part interna dels dents, un sistema que és el millor en tot el món. La movible es fa servir amb fèrules transparents que mouen els dents de manera paul·lativa. El sistema orthoclonic n’és una opció per aquests tractaments. Els dos fan servir tecnologia CAD/CAM per obtenir exactament el tractament necessari.

En la ortodòncia hi ha tres tractaments: preventius, interceptius i correctius. Els primers es fan des del naixement fins la presència dels dents de llet. El segon és el que apareix l’alteració amb dents de llet o permanents i el tercer els correctius. N’hi ha per tot tipus de casos.