Les carilles dentals, què són i els seus usos

Les carilles dentals són un dels tractaments més populars a nivell d’estètica dental, i estan pensades per millorar el somriure i deixar-lo amb una forma perfecta. Bàsicament es tracta d’unes fines làmines que recobreixen la part exterior de la dent, i tenen dues missions clares per complir: acabar amb problemes funcionals i estètics amb només aquest tractament, ja que són capaces de revertir desperfectes a la superfície de la dent i oferir una imatge sana i bonica, molt natural, de la boca.

A més, tenen un element a tenir molt en compte, que és l’alta personalització d’aquestes lamines, que es fan de forma exclusiva per a cada pacient intentant que l’adaptació al somriure sigui sempre el millor. Tenen a més uns materials, ja sigui de porcellana o de composite, que iguala l’esmalt natural de les dents, fent que no ens trobem amb un resultat artificial, ni molt menys. A la Clínica Dental Dra. Nogueras sóm especialistes en la confecció de tractaments d’estètica dental i també en el tractament de carilles dentals.

Per tant, les carilles dentals poden ser fins i tot una alternativa a l’ortodòncia, sempre que sigui buscant un tractament d’estètica dental i naturalment no un de corrector, perquè aquesta funció no està present en les carilles. 

Durabilitat i resistència

Si es té cura amb les carilles, les de porcellana poden durar fins a 15 anys sense perdre ni el color ni tampoc tenyir-se. Sempre serà clau la cura que es tingui i seguir les recomanacions dels odontòlegs en aquest sentit. A més, hi ha estudis que eleven fins a 30 els anys que poden durar. Això sí, si l’aposta és per les carilles de composite, cal tenir en compta que tenen un màxim de cinc anys de duració. A la Clínica Dra. Nogueras treballem amb carilles de porcellana de primera qualitat, per tal de garantir la durabilitat del tractament. A més, comptaràs amb l’assessorament personalitzat i el seguiment constant dels nostres ortodoncistes especialistes de les clíniques de Mataró i El Masnou. 

A qui està dirigit?

Les carilles es troben dirigides a tots aquells que no estan satisfets amb el color, mida, forma o posició de les seves dents i que, a la vegada, no volen sotmetre’s a un tractament d’ortodòncia per arreglar-ho. Si a sobre es vol una solució ràpida i reversible, aquest és el millor camí. Si dubtes sobre la conveniència d’aquest tractament, vine a la Clínica Dra. Nogueras i t’assessorarem. 

Quins riscos comporta

Es tracta d’una aposta segura per a les dents, que no desgasta ni fa mal a la nostra dentadura i que en principi no han d’afectar a la posició de la mandíbula. En molts casos no cal ni desgastar l’esmalt, sempre depenent de la posició i el color, i normalmen,t si es necessiten retocs aquests no cal fer-los ni amb anestèsia perquè són molt menors. 

És un tractament car?

En comparació entre les carilles de porcellana i les de composite, les primeres acostumen a tenir un preu més elevat que pot arribar als 600 euros, mentre que les segones es mouen als voltants dels 300 euros. Tenint en compte la durabilitat d’unes i altres, a la llarga surten més a compte les de porcellana.