Periodontitis: la malaltia invisible que pateix gran part de la població

periodontitis

A la Clínica Dental Familiar Dra. Nogueras som especialistas en Periodòncia i Implants dentals.

“La majoria de persones no saben que pateixen aquest problema greu a les genives i això no només afecta la seva salut bucal sinó que també pot arribar a alterar els seus òrgans vitals i el sistema immunitari per la infecció a través de la sang”. De fet, hi ha investigacions que veuen indicis clars en la relació de la periodòncia i altres malalties generals com malalties cardiovasculars, respiratòries, artritis, problemes al part, Alzheimer, etc.

Una persona pot pensar que té la dentadura neta i saludable però en realitat pot estar tenint periodontitis a les genives. “És un fet que sol passar força desapercebut, afecta la salut del pacient sense que aquest en sigui conscient, per això es va anomenar l’epidèmia invisible”.

No és una qüestió menor, es calcula que el 90% de la població presenta o presentarà en algun moment de la seva vida problemes a les genives. La malaltia periodontal és la primera causa de la pèrdua de dents degut a que afecta directament a les genives i a l’ós de suport de les dents.

“Una bona forma de detectar una malaltia d’aquest tipus abans que es desenvolupi i es converteixi en un problema greu, és realitzar-se revisions a la clínica dental com a mínim cada 6 mesos. Una detecció a temps és clau”.

És important comptar amb un bon tractament per controlar la periodontitis i que aquest procediment el realitzi un especialista qualificat.

El tractament per solucionar-ho és eliminar el cúmul de bacteris i sarro al voltant i a l’interior de les genives. Es realitza un procediment de desinfecció i desinflamatori complet que no és dolorós, ja que es pot realitzar amb anestèsia local. La periodontitis és una malaltia crònica i cal fer revisions periòdiques a la clínica dental per controlar la seva reaparició.

Com saber si patim una malaltia periodontal?

Normalment el pacient no detecta que té un problema perquè sol ser una malaltia indolora, “en molts casos ho detectem des de la clínica dental quan arriben per algun altre motiu i malauradament, alguns ja estan en un estat molt avançat”.

Per això és important saber detectar els símptomes per visitar a l’especialista quan més aviat, millor.

Alguns dels símptomes principals són:

  • Genives vermelloses.
  • Inflamació de les genives.
  • Genives que sagnen quan respatllem les dents.
  • Mal alè.
  • Hipersensibilitat de les dents.
  • Dents que es mouen lleugerament.
  • Retracció de les genives,etc.

A la Clínica Dental Familiar Dra. Nogueras de Mataró i El Masnou, t’atendran els millors professionals perquè el teu somriure torni a lluir sa i bonic!