Problemes de mossegada, com solucionar-los

Els problemes de mossegada o maloclusions són molt freqüents i, a més de poder ser un problema estètic, també poden generar molèsties, disfuncionalitat i conseqüències perjudicials per a la nostra salut dental.

La nostra manera de mossegar determina en part la nostra estructura facial i aparença i a més, ens afecta a la nostra manera de respirar, a les hores de descans i fins i tot ens pot provocar molèsties musculars i cefalea.

Avui veurem quins poden ser els problemes de mossegada o maloclusions, com detectar-los i com solucionar-los amb els tractaments que t’oferim a la Clínica Dra. Nogueras.

Com detectar els problemes de mossegada o maloclusions?

Alguns dels símptomes que poden alertar-te que potser pateixes maloclusió són els següents:

  • Dolor a la mandíbula, al cap, a les cervicals o les orelles
  • Molèsties a l’hora de mastegar o empassar
  • Dificultats respiratòries
  • Desgast de les peces dentals o fractures en aquestes

Si pateixes la combinació d’algun d’aquests símptomes, concerta una visita a la Clínica Dra. Nogueras, on et farem una revisió dental i, en cas de patir maloclusió, podrem iniciar un tractament. És important detectar les maloclusions com més aviat millor per prevenir el deteriorament de les peces dentals.

Quins són els principals problemes de mossegada?

Els problemes de mossegada tenen a veure amb la posició de les dents quan aquesta no encaixa correctament o amb problemes mandibulars que requereixen una cirurgia major.

Els problemes de mossegada més comuns són la mossegada creuada, que pot ser anterior, posterior, unilateral (si només afecta un costat de la boca) o bilateral.

Què es pot fer per solucionar els problemes de mossegada?

La solució més efectiva per solucionar els problemes de mossegada o maloclusions, sobretot en les etapes de creixement, és l’ortodòncia. Aquest tractament és capaç de recol·locar les dents a la posició correcta, millorant tant la funcionalitat com l’estètica de la boca i protegint les peces dentals del desgast i les fractures.

L’ortodòncia invisible també pot servir en molts casos de maloclusió, amb temps i resultats igual de bons que l’ortodòncia convencional.

En casos severs on, després d’una radiografia i un estudi detallat del cas s’observi una problemàtica més gran que implica la mandíbula, pot ser necessària una cirurgia dental.

Així i tot, ja sabeu que cada cas és diferent, per això des de la Clínica Dra. Nogueras us recomanem que concerteu una visita a les nostres clíniques de Mataró i El Masnou per tal d’estudiar individualitzadament el vostre cas a partir d’una radiografia i trobar la millor solució.

Si tens qualsevol dubte sobre els problemes de mossegada o maloclusions dentals, no dubtis en contactar amb l’equip d’experts de la Clínica Dra. Nogueras, estudiarem el teu cas individualitzadament i t’oferirem les millors i més innovadores solucions.